banner 8

Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο

UX5

 

 

Το UX5 είναι ιδανικό για αποτυπώσεις μέσης και μεγάλης κλίμακας και διαθέτει ελτιστοποιημένη αεροδυναμική και εργονομική δομή. Εμπιστευτείτε το νέο ολοκληρωμένο σύστημα μέτρησης  και αυξήστε την παραγωγικότητα του συνεργείου σας με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

UX5 perspective 2 

 

Το UAV UX5 είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας σε πολλούς τομείς αερομηχανικής και αποτελεί ένα χαρτογραφικό εργαλείο για γρήγορες αποτυπώσεις ακριβείας. Είναι ιδανικό για αποτυπώσεις μέσης (και μεγάλης) κλίμακας σε περιοχές όπου η επίγεια τοπογραφία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή λόγω της έκτασης της περιοχής αποτύπωσης, ενώ παράλληλα η ίδια περιοχή αποτύπωσης είναι μικρή για την χρήση κλασσικής φωτογραμμετρίας (επανδρωμένων πτήσεων) ή δορυφορικών  εικόνων. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τον μηχανικό σε χαρτογραφήσεις υψηλών απαιτήσεων, με τα ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Ενσωματώνει ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 24 MP είτε στο φάσμα του ορατού είτε στην περιοχή των υπερύθρων.
 • Εκτελεί κανονικό οριζόντιο σχέδιο πτήσης και επιστρέφει στον χειριστή με ασφαλή και ομαλό τρόπο.
 • Εκτελεί ασφαλή και ακριβή πτήση υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (άνεμος μέχρι και 6Bf).
 • Η ανθεκτική του κατασκευή επιτρέπει την καθημερινή του χρήση όπως με οποιοδήποτε άλλο τοπογραφικό εξοπλισμό.
 • Αυτονομία πτήσης έως και 50 λεπτά της ώρας.
 • Ύψος πτήσης από 75 έως και 750 μέτρα από το επίπεδο του εδάφους επιλέξιμο από τον χειριστή.
 • Ταχύτητα πτήσης έως και 80 km/h που επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων περιοχών σε μία και μόνο πτήση.
 •      Αυτόματος σχεδιασμός και εκτέλεση της πτήσης που περιορίζει την παρέμβαση του χειριστή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από αυτόν.
 • Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός φωτοσταθερών για την γεωαναφορά των εικόνων και του τρισδιάστατου μοντέλου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η κάλυψη μιας περιοχής 1800 στρεμμάτων με ύψος πτήσης 100 μέτρων, που παρέχει ανάλυση 3.2 cm, απαιτεί πτήση διάρκειας 45 λεπτών περίπου. Οι φωτογραφίες που θα διελεγχθούν είναι περίπου 1200 και ο απαιτούνται 7-8 φωτοσταθερά για την γεωαναφορά του μοντέλου.

Η εργασία είναι απόλυτα αυτοματοποιημένη από την απογείωση έως την προσγείωση. Το σύστημα περιλαμβάνει και επίγειο σταθμό ελέγχου που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της πτήσης και επιτρέπει τον έλεγχο της πτήσης σε πραγματικό χρόνο και την παρέμβαση του χειριστή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα και τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις το UX5 διαθέτει προ-αποθηκευμένες ρουτίνες αντιμετώπισης για την ανάκτηση της πτήσης ή την ασφαλή προσγείωση.

Τα συλλεγόμενα δεδομένα αποτελούνται από ένα σύνολο φωτογραφιών και τα στοιχεία πτήσης που παρέχουν την θέση και τον προσανατολισμό του αεροπλάνου κατά την διάρκεια της πτήσης και της αεροφωτογράφησης.

Η πτήση του UX5 αποτελείται από 3 πλήρως αυτοματοποιημένα στάδια:

 • Απογείωση και άνοδος: Μετά την εκτόξευση, το UX5 ακολουθεί μια ευθεία γραμμή πτήσης και ανεβαίνει στο επιθυμητό υψόμετρο. Στη συνέχειαστρέφει και κατευθύνεται στο σημείο εκκίνησης της σάρωσης.
 • Πτήση σάρωσης: Αποτελεί το πιο σημαντικό στάδιο. Κατά την διάρκεια της πτήσης, το UX5 θα ολοκληρώσει μια σειρά παράλληλων γραμμών σάρωσης  καλύπτοντας μια παραλληλόγραμμη περιοχή. Η κάμερα συλλέγει εικόνες κατά μήκος αυτών των γραμμών σε προκαθορισμένα διαστήματα που έχουν καθοριστεί αυτόματα πριν από την πτήση από το λογισμικό πεδίου που συνοδεύει το UAV.
 • Κάθοδος και προσγείωση: Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της σάρωσης, το UX5 θα επιστρέψει στο σημείο απογείωσης και πραγματοποιεί κύκλους πάνω από αυτό «χάνοντας» ύψος μέχρι να φθάσει στο υψόμετρο των 75 m πάνω από το έδαφος, από όπου ξεκινάει η διαδικασία προσγείωσης προς το προκαθορισμένο σημείο.

Ο τυπικός χρόνος εργασίας πεδίου για μία πτήση 30 λεπτών, είναι περίπου 2 ώρες και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την αποφόρτιση των δεδομένων της πτήσης.

Μέσα από βελτιστοποιημένη αεροδυναμική και απαράμιλλη σχεδίαση, εργονομική δομή του αμαξώματος και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, το UX5 ικανοποιεί ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Το UX5 δεν σχεδιάστηκε απλά σαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αλλά ως ολοκληρωμένο εργαλείο μέτρησης!

Η συλλογή των δεδομένων από το UX5 πραγματοποιείται μέσω μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής υψηλής ανάλυσης που είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο σώμα του αεροσκάφους. Εν πτήση το UX5 καλύπτει μια προκαθορισμένη περιοχή με παράλληλες, συνεχόμενες λήψεις με σημαντικό ποσοστό επικάλυψης (πάνω από 70%). Στην υψηλή επικάλυψη των εικόνων βασίζεται η δημιουργία του τρισδιάστατου μοντέλου με χρήση πολύ μικρού αριθμού φωτοσταθερών.

 


Φωτογραφικό Υλικό

UX5hp

Τεχνικά χαρακτηριστικά UX5

Μέρη αεροσκάφους – Κύριο σώμα με σταθερά πτερύγια

Βάρος - 2.5 kg (συμπεριλαμβανομένου του ωφέλιμου φορτίου)

Άνοιγμα πτερύγιων - 100 cm

Υλικό – Ενισχυμένο ανθρακόνημα

Κινητήρας - Ηλεκτρικός, μπαταρία lipo

Υψόμετρο – 75 έως 750 m AGL (Above Ground Level)

Ταχύτητα – 80 km/h κατά μέσο όρο

Αυτονομία πτήσης – έως 50 λεπτά


adobeΔείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

Untitled-3
Untitled-4Untitled-3Untitled-2Untitled-1

geotech Online Shop

 

Σταθμοί Αναφοράς

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ +30 210.63.95.620, Email:info[at]geotech.gr